Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Pánik a Metatrader láttán! A sorozatos veszteségek!

2014. szeptember 06. - TőzsdeRobot Akadémia

Előző cikkünkben említettük, hogy a szériák semmi esetben sem jók, legalábbis a kezdő kereskedők számára biztosan nem, akik még nem tudják megfelelően kontrollálni az érzéseiket.

Ez abban az esetben is igaz, ha a Metatrader-ben egy veszteséges szériát látunk. Mint egyfajta mágnes, úgy vonz majd minket a további veszteséges szériák felé, s erről egyedül csak mi tehetünk, mégpedig azért, mert nem voltunk képesek kordában tartani az érzéseinket.

Fontos tudni, hogy a tréder a nyereségek és veszteségek esetén is csak magára számíthat, s magát okolhatja mindenért.

A Metatrader-ben látott adatok egyfajta alapot képeznek, s nem változtathatóak meg, egyszóval a Forex olyan, amilyen és ezt így kell elfogadnia minden kereskedőnek. Hogy ezt hogyan használja ki, azt kizárólag rajta múlik.

A veszteséges szériák általában pánikot okoznak a tréderben, s a pánik hatására az emberek nagy része irreálisan cselekszik. Így például nagyon sokszor megtörténik az, hogy az elveszített összeget a kereskedő azonnal vissza szeretné szerezni, s ilyenkor hajlamos belevágni olyan tranzakciókba is, amelyeket egyébként messze elkerülne.

Vagyis a pánikhelyzetben is az a legfontosabb, hogy a kereskedő meg tudja őrizni a hidegvérét, s ha veszteséges szériát tapasztal, inkább pihenjen egyet, de semmiképp se folytassa a kereskedést, legalábbis akkor ne, ha az érzései befolyásolják.

A legfontosabb tanulság tehát az, hogy minden a kereskedőn múlik, s az esetleges veszteségekért más nem vonható felelősségre. Az érzelemmentes kereskedés hozhat csak hosszan tartó sikereket, ehhez azonban sok gyakorlásra és tapasztalatra van szükség.

mit-lathatunk-a-metatraderben_1.jpg

tozsderobot-akademia-tozsdezz-mint-a-profik-300x250.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr886674843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása