Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Devizapárok a logika határain

2014. szeptember 02. - TőzsdeRobot Akadémia

Előző cikkünkben említettük, hogy a devizapárokkal való kereskedés során megeshet, hogy az elképzelésünk egyáltalán nem valósul meg, sőt a trend épp az ellentétes irányba mozog. Ilyenkor a legjobb, ha elfogadjuk a tőzsdei változásokat, s nem próbáljuk minden áron elhitetni magunkkal, hogy igazunk van, tehát egy rosszul lezárt kereskedést nem szabad ugyan azon elvek alapján újra nyitnunk, amelyekkel pár perccel előtt elbuktunk.

Fontos, hogy ne legyünk túlzottan ragaszkodóak, s ha teljesen logikátlan a kurzus menete, akkor is fogadjuk el azt olyannak, amilyen, mert nagy valószínűséggel olyan tényezők mozgatják, amelyekre egyetlen indikátorunk sem tudott előrejelzést adni.

Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy a devizapárokkal való kereskedés során dobjunk el magunktól minden olyan technikát, amit idáig relevánsnak tartottunk. Épp ellenkezőleg. Ragaszkodnunk kell a bevált stratégiákhoz, viszont abban az esetben, ha nincs logikus magyarázat, s a trendek ellenünk fordulnak, inkább igyunk egy kávét, majd várjunk ki egy konszolidáltabb időszakot, s ismét vessük be a trükkjeinket.

Előző cikkeinkben már említést tettünk az önkontrollról, s ezt most is fel kell említsük, ugyanis hasonló helyzetekben az önmegtartóztatás egyáltalán nem könnyű feladat. Ennek ellenére az egyik legfontosabb dolog, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzuk meg az adott pillanatban, s ha kell, álljunk fel a számítógéptől és hagyjuk abba a kereskedést, vagy fogjunk elemzésekbe és kutassuk ki a pillanatnyi sikertelenségünk okait.

devizaparok_a_logika_hatarain.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr86659089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása