Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Devizapárok és félelem

2014. szeptember 16. - TőzsdeRobot Akadémia

A félelem rossz esetben végig kíséri a kereskedőt munkája során, s ez az érzés teljes mértékben nem is szüntethető meg. A devizapárok árfolyamának kedvezőtlen alakulása láttán minden tréder félni kezd, azonban nem mindenki kezeli a helyzetet egységesen.

Fontos tudni, hogy az előző cikkünkben említett három alapvető érzés közül egyik sem szüntethető meg száz százalékosan, ugyanis az ember jelen állapotában erre nem képes.

Az érzések azonban kordában tarthatóak, s nincs ez másként a félelemmel sem. A félelem, mint olyan, végig kísér mindet életünk során és sokszor kerülhetünk miatta olyan helyzetekbe, amelyeket legszívesebben elkerültünk volna.

Ellenben ezzel, a félelem pozitív hatást is kiválthat az emberekből, s a devizapárokkal való kereskedés során épp ezt a lehetőséget kell a kereskedőnek kihasználnia. Rossz döntéseket könnyedén hozhatunk félelem hatására, így egy nagyobb bukás esetén pillatok alatt megduplázzuk, vagy triplázzuk a tétet, annak reményében, hogy vissza fogjuk szerezni azt, amit elveszítettünk.

Ez önmagában helytelen döntés, főleg, mert ezzel a félelem még nagyobb lesz, s a bizonytalanság is színre lép. Ez a két érzés egyértelműen növeli egymást, s így a kereskedő egy olyan spirálba kerül, amiből meglehetősen nehéz kimászni.

Éppen ezért kell a félelmet kizárni a devizapárokkal való kereskedés során. Hogy hogyan?

Legelőször is ésszerű döntésekkel, amelyek lehetnek indikátorokkal, előzményadatokkal alátámasztott döntések. Ezek ugyanis egyfajta biztonságérzetet adnak, s ezt nem csak illúzióként teszik!

Másik nagyon jó döntés lehet a kezelt számla szolgáltatás. Erről bővebben itt: http://www.tozsderobot-akademia.com/

devizaparok_es_felelem.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr636702425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása