Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

A devizatőzsde pszichológiájának három alappillére

2014. szeptember 07. - TőzsdeRobot Akadémia

Jelen cikkünkben azt a három pszichológiai tényezőt mutatjuk be, amelyek nagyban befolyásolják a trédereket munkájuk során. Ezek közül természetesen már említettünk néhányat, de most egyfajta szabályként fektetjük le a jelenségeket.

A devizatőzsdén tehát három különféle, s egymásnak ellentmondó érzés befolyásolhatja a kereskedőket. Ez nem más, mint a bizonytalanság, a nyereségvágy és a félelem.

Nem kérdéses, hogy ez a három érzés mindvégig jelen van a kereskedés során, kivéve természetesen azokat a kereskedőket, akik profi módon, képesek voltak legyőzni ezeket az érzéseket, s teljesen elkülönülni tőlük.

Mindhárom emóció teljesen mást vált ki az emberekből, ahogyan a devizatőzsde világában, úgy a hétköznapi életben is. A két világ között óriási hasonlóság mutatkozik, s minden esetben az egzisztenciáról, az alapvető félelmekről szól, no és természetesen arról, hogy az ember mindig többet és többet akar.

Ezek olyan jellemzői az emberiségnek, amelyek a szocializációval egy időben fejlődnek, s néha pozitív, néha pedig negatív hatást keltenek. Az alapvető taktika tehát az, hogy legyőzzünk minden nemű érzést, ami a kereskedés során felléphet, s ne hagyjuk, hogy ezek az érzések egy pillanatig is befolyásolják a döntéseinket, ugyanis ellenkező esetben a döntés nem a mi kezünkbe kerül.

Igen tetemes mennyiségű szakirodalom szól a devizatőzsde pszichológiájáról, s ezt egy sikeres kereskedőnek mindenképp érdemes ismernie. Következő cikkeinkben egyenként mutatjuk be az említett érzéseket, s természetesen az általuk generált következményeket is!

 a_devizatozsde_pszichologiajanak_harom_alappillere.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr986677667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása