Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Gyakorlat a Metatraderben: nyereségvágy, félelem, bizonytalanság!

2014. október 13. - Putz Gábor

Előző cikkeinkben röviden bemutattuk azokat az érzéseket, amelyek mindig jelen vannak a kereskedés során, s rossz, illetve jó hatással is lehetnek a tréderre. Most azonban azokra a következményekre világítunk rá, amelyek akkor érhetnek minket, mikor az említett érzések befolyása alatt állunk. 

. A Metatraderben sokszor idő előtt szállunk ki a kereskedésből, s ezt nem mindig megfontolt biztonsági okokból tesszük. Ha a statisztikák és a taktikánk szerint ki kell szállnunk, továbbra is szálljunk ki, de ha a félelem miatt kerülünk ebbe a helyzetbe, inkább szüneteltessük egy ideig a kereskedést, s gondoljuk át a módszereinket. A kereskedő számára nyereséges trédeket épp a félelem gátolhatja meg abban, hogy még nyereségesebbek legyenek. A tréder alapvetően sokat akar keresni, de amikor egy nyerő trédben van, sokszor a kevesebbel is beéri, pedig nem szabadna, hogy így legyen. A cél a maximális profit, s mindez megalapozott döntések következményeként, s amennyire csak lehet érzelemmentesen kell realizálódjon. Másik esetben, amikor a Metatradert figyelve elámulunk a veszteségeinken, a nyereségvágyunk fog egyre fokozódni. Erről már előző cikkeinkben beszéltünk, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy a veszteség kezelését nem még kockázatosabb tranzakciókkal kell véghez vinni. Tehát kis időre zárjuk be a Metatradert és szüneteltessük a kereskedést, majd megújult erővel vágjunk bele ismét, most már átgondoltabban. Nincs ez másként a bizonytalanság kapcsán sem, amely az egyik legrosszabb tényező, s általában a tudás hiányából fakad. Ez az érzés csakis tanulással és tapasztalatszerzéssel szorítható vissza, s így elkerülhető az, hogy a Forex szerencsejátékká váljon a kereskedő kezében.holding-money.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr86788277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása