Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

A devizatőzsde pszichológiájáról kicsit részletesebben

2014. szeptember 01. - TőzsdeRobot Akadémia

Úgy tűnik, hogy a devizatőzsde alapvetően inkább a különféle stratégiák használatáról szól, s a tudás lényege épp ez, vagyis, hogy a megfelelő időben észre tudjuk-e venni a trendeket, s azokat megfelelően tudjuk e meglovagolni! Természetesen erről is szól, azonban ne feledkezzünk meg a devizatőzsde egyik legnagyobb buktatójáról, ami nem más, mint a pszichológia.

Előző cikkeink egyikében már említést tettünk a témáról, most azonban részletesebben tárjuk olvasóink elé a devizatőzsde pszichológiáját, ami az esetek többségében sorsdöntő lehet.

A mentális hozzáállás az egyik legfontosabb tényező a kereskedés folyamán, erre azonban csak nagyon kevesen fektetnek megfelelő hangsúlyt, főleg a kezdő kereskedők esetén. Pedig az egyik legelső feladat éppen az lenne, hogy megfelelően el tudjuk sajátítani a kereskedés közben kifejezetten hasznos önuralmat és ne essünk túlzásokba.

A kezdő kereskedők egy idő után eljutnak egy olyan szintre, amikor már saját elemzéseik segítségével kereskednek, ilyenkor azonban a pszichológia megakadályozhatja a sikeres kereskedést, mert nem mindig úgy alakulnak a trendek, ahogyan azt az előrejelzések mutatják.

Természetesen a helyes előrejelzések az esetek többségében pontosak, azonban amikor nem azok, a kereskedőnek el kell őket fogadnia, ugyanis ha ragaszkodik az elméletéhez, könnyedén előfordulhat, hogy óriási összegeket bukik majd.

A pszichológia tehát ilyen formában is képes befolyásolni a kereskedést, így ne feledjük, hogy a devizatőzsde pillanatok alatt megváltozhat, s ne ragaszkodjunk minden áron az elképzeléseinkhez, főleg ne akkor, ha már látjuk, hogy süllyed a hajó.

a_devizatozsde_pszichologiajarol_kicsit_reszletesebben.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr16654841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása