Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Az elhatározás pszichológiája a devizatőzsdén

2014. szeptember 04. - TőzsdeRobot Akadémia

Ahogyan azt már említettük, a pszichológia óriási hatással van a kereskedőkre, s ez nem is csoda, ugyanis a tét adott esetben akár több tíz millió forint is lehet, függően persze a kereskedő tőkéjétől és elszántságától.

Fontos azonban, hogy a devizatőzsde pszichológiája minden esetben egységben legyen a stratégiával.

Egyszóval a döntéseinket ne változtassuk meg egyik percről a másikra, hacsak nem látunk olyan egyértelmű bizonyítékokat, amelyek a számításaink ellen szólnak.

Ez csak nagyon ritkán esik meg, ugyanis egy profi kereskedő minden esetben tartja magát ahhoz a stratégiához, amit a kereskedés előtt kigondolt és jónak látott. Tehát néhány kivételt eltekintve ez az egyedüli járható út, s ezt mindenképp érdemes figyelembe venni. Az emberi pszichológia ugyanakkor sokszor kiszámíthatatlan, s éppen ezért kell azt a kereskedőnek kordában tartania.

Hogy mivel tartható kordában?

Magával a stratégiával, s természetesen azokkal az alapvető szabályokkal, amelyek segítségével biztosan nem kockáztatunk majd óriási összegeket egy-egy tréd alkalmával. Fontos tehát, hogy a pszichológia kordában tartásának egyik alapvető szükséglete a biztonságérzet megteremtése, ugyanis a magas kockázatú tranzakciók végrehajtását csak valóban a legprofibb kereskedők képesek hidegvérrel végig vinni.

Egy kezdő kereskedő számtalanszor beleesik majd a pszichológia csapdáiba, így nyugodtan elmondhatjuk, hogy a devizatőzsdei kereskedés ezen része is tanulandó, s leginkább csak tapasztalatokkal sajátítható el, akár demó számlán is.

az_elhatarozas_pszichologiaja_a_devizatozsden.jpg

 

tozsderobot-akademia-tozsdezz-mint-a-profik-300x250.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr426667561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása