Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Bizonytalanság a devizapárokkal való kereskedés során!

2014. szeptember 25. - Putz Gábor

A bizonytalanság szintén egy állandóan jelen lévő érzés az emberek életében. Sokszor fokozódik, de néha teljesen el is tűnik, viszont mindig csak egy kis időre. A Forex és a devizapárok pedig biztosan nem fogják csökkenteni a kereskedő bizonytalanságérzetét, sőt az esetek többségében növelni fogják, így erre a tényezőre mindenképp érdemes kiemelt figyelmet fordítani.

Ahogyan azt előzőleg elmondtuk, a félelem és a bizonytalanság kéz a kézben járnak, s képesek arra, hogy táplálják egymást. Ha devizapárokkal kereskedünk és félünk, nagy valószínűséggel bizonytalanok vagyunk, de ez fordítva is igaz. A két érzés tehát szinte egyforma, s óriási szerepet játszik a döntéseink meghozatalában. Teljesen eltüntetni a bizonytalanságot sem tudjuk, legalábbis tudatosan nem, viszont kordában tarthatjuk, s ezzel lecsökkenthetjük a félelmeinket is. Arra, hogy leküzdjük a bizonytalanságot a devizapárokkal való kereskedés során egyetlen hatékony módszer van, az pedig az tanulás. Nélkülözhetetlen elengedni a sikertelen szériákat, s ki kell használni, hogy azok a kereskedő megerősödését is szolgálhatják. Vagyis a bizonytalanság legyőzése egyedül azon múlik, mennyire vagyunk képesek elfogadni a veszteséget, s tanulni belőle. Megfelelő mennyiségű tapasztalat megszerzése után már jócskán lecsökkenthető a bizonytalanság faktor, s éppen ez a tényező vezet majd sikerekhez. Összességében tehát a kereskedő a negatív érzéseket is mindenképp a saját hasznára kell hogy fordítsa, s nincs ez másként a pozitív érzésekkel sem, de erről majd következő cikkünkben írunk bővebben!

184600788.jpg

tozsderobot-akademia-tozsdezz-mint-a-profik-300x250.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr406729905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása