Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

További stratégiák a devizatőzsdén. Az irány!

2014. augusztus 13. - TőzsdeRobot Akadémia

A kereskedés sok esetben a szerencsén múlik, azonban ha a nagy számok törvénye alapján megfontolt és érzelemmentes döntéseket hozunk a siker garantálható lesz. Ehhez azonban szükségesek a stratégiák, amelyek kialakítása szinte soha nem egyszerű.

Előző cikkeinkben már említést tettünk arról, hogy a kereskedésbe még akkor kell beszállni, amikor csak körvonalazódik, egy trend, vagy akár még előbb is. Tehát tudni kell azt, hogy a kurzus milyen irányba fog majd mozogni, s ez a devizatőzsdén sem egyszerű feladat.

A stratégia alapjait mindenképp fel kell fektetnünk a kereskedés előtt, s ezek leginkább az irányra, a nyitás pontjára, a veszteség és profit szintekre terjednek ki. Vagyis ezeket az elemeket minden kereskedés előtt meg kell határozni, s figyelemmel kell őket kísérni egészen a tréd végéig.

A legelső természetesen az irány meghatározása. Alapvetően elmondható, hogy a nagyobb időintervallumok vizsgálatát érdemes elsőként előtérbe helyezni, majd egyre kisebb intervallumokat kell nézni. Ebből könnyedén megállapítható, hogy a piacra az adott napon, vagy héten általánosan mi a jellemző. Ez a tényező nagyban elősegítheti az irány meghatározását, így mindenképp érdemes rá több időt szánni!

Emellett az előző napi adatokat is fontos megtekinteni, ugyanis ha ott nagy változások voltak a kurzus mozgásában, várhatóan a kereskedés időpontjában nem kell óriási kurzusmozgásokra számítani, de ez természetesen fordítva is előfordulhat.

Az irány meghatározása tehát döntő szereppel bír, így fontos rá kellő időt és energiát szánni, alaposan áttanulmányozva a devizatőzsde előzményeit!

tovabbi_strategiak_a_devizatozsden_az_irany.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr266599963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása