Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Mit lássunk meg elsőként a Metatrader-ben?

2014. augusztus 06. - TőzsdeRobot Akadémia

Nem kérdéses, hogy minden kereskedő egy lehetséges trendet szeretne megtalálni, vagyis azt az időpontot keresi, függetlenül a chart-ok időbeni nézetétől, amikor egy deviza esni, vagy épp emelkedni fog. Következő néhány cikkünkben egyszerű és jól használható stratégiákat mutatunk be annak érdekében, hogy ezek a trendek felismerhetőek legyenek, s így a kereskedés pozitívan zárulhasson.

Mindenek előtt azonban lássuk, hogy mit is takar a trend kifejezés, s miért fontos, hogy trendet lássunk a Metatrader-ben!

A trend nem más, mint a kurzus folyamatos mozgása, s akkor valósul meg, amikor a kurzus hosszabb ideig egy irányba halad. A trend haladhat lefelé és felfelé is, amit a szakzsargon medvés és bikás trendeknek nevez.

Mindegy, hogy a trendeket milyen időskálán vizsgáljuk, az biztos, hogy minden helyzetben jelen vannak. Tehát a Metatrader-en, egy 5 perces chart-on épp úgy találkozni fogunk trendekkel, mint egy 10 évesen, csak az a kérdés, melyik hullámot tudjuk a legsikeresebben meglovagolni.

Itt fontos megemlíteni, hogy a trendeknek egy kiemelt jellegzetessége az, hogy a kezdeti szakaszokban ragaszkodnak az irányukhoz. Vagyis ha azt látjuk, hogy egy trend kialakulóban van és emelkedik, vagy épp zuhan, nagyobb valószínűséggel fogja az eredeti irányát követni.

A legnagyobb probléma azonban az, hogy a kereskedő mikor indítsa el a tranzakciót egyik, vagy másik irányba. Általánosságban elmondható, hogy ha már jól láthatóan kialakult egy trend, azt nem érdemes meglovagolni, vagyis a kereskedés kezdeti pillanatai akkor kell, hogy körvonalazódjanak, amikor a trend még ki sem alakult.

Hogy hogyan vegyük észre a trendet, megtudhatja következő cikkünkből!

mit-lassunk-meg-elsokent-a-metatrader-ben-trendek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr226578515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása