Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Mit is látunk a Metatraderben? II.

2014. július 18. - TőzsdeRobot Akadémia

Előző cikkünkben bemutattuk a kereskedés folyamatát, mégpedig akkor, amikor az pozitív irányt vesz. De mi van abban az esetben, ha a kereskedés negatív irányba mozdul? Ilyenkor a tranzakció automatikusan le fog zárulni, ha a számlánkon található összeg teljesen elfogy, leszámítva természetesen a bróker pénzét, ami ebben az esetben nincs kockázatoknak kitéve.

Persze a kölcsönadott pénzért a cég minden tranzakciónál zsebre tesz egy bizonyos összeget, ami lényegében a vételi-eladási ár (angolul: spread).

Ez az összeg meglehetősen változékony, a bróker cégtől és természetesen magától a devizapártól is függ. Ettől nem kell megijednünk, ugyanis jóval alacsonyabb összegekről beszélünk, mint az utcai pénzváltók esetén.

A sokat használt devizapárok kapcsán a Metatrader kis összeget mutat majd, míg az egzotikus devizáknál ez némileg növekszik. Az ár pontban van kifejezve, vagyis azzal legkisebb egységgel, amivel maga a kurzus lépkedhet. Ezt nevezik az angol szakszótárakban pipnek.

Tehát egy pozitívan alakult tranzakció végén mindenki jól jár. A kereskedő elindítja a kereskedést a Metatraderben, méghozzá megnövelt összeggel, majd a lezárást követően hasznot könyvel el, s visszaadja a kölcsönkért pénzt. Viszont ha a kereskedés negatívan zárul, a kereskedő elveszíti a pénze egy részét, függően attól, mennyit volt hajlandó kockáztatni.

A devizakereskedelem egyik óriási előnye, hogy kiválóan szabályozható benne a kockázatvállalás mértéke. Vagyis hajszál pontosan meghatározhatjuk, hogy mekkora kockázatot szeretnénk vállalni, s ez mindenképp nagy pozitívum, amit érdemes alaposan kihasználni!

mit-lathatunk-a-metatraderben-2.jpg

tozsderobot-akademia-tozsdezz-mint-a-profik-300x250.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr446522369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása