Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Mit is látunk a Metatraderben? I.

2014. július 17. - TőzsdeRobot Akadémia

A devizapárokkal való kereskedés alapvetően egyszerű, már ami a folyamat természetét illeti. A pénzünkön veszünk valutát, majd azt eladjuk akkor, amikor az értéke megnő és így fordítva. Tegyük fel például, hogy USD-JPY kombinációval kereskedünk, és úgy látjuk, hogy rövidesen a dollár gyengülni fog a japán jennel szemben.

A dollárunkat átváltunk jenre, majd várjuk a csökkenést. Amikor az árfolyam a mélypontján van, a jent visszaváltjuk dollárba, s ezzel bevételt könyvelünk el.

Ennyire egyszerű!

Lényegében ezt a hétköznapi életben is kivitelezhetjük, csupán el kell sétálnunk a legközelebbi pénzváltóhoz.

Persze a Metatrader némileg más képet mutat majd az árfolyamok alakulásáról. Ahogyan azt már egyik előző cikkünkben említettük, a Metatrader platformon az árak percenként változnak, míg a pénzváltók csupán napi szinten frissítik az árfolyamokat, így egy tranzakciót, akár 10 perc alatt is lebonyolíthatunk úgy, hogy a végén hasznot könyvelünk el.

Ön mostanra bizonyára számolgat, és azt látja, hogy 10, vagy 100 ezer forint tőkével szinte alig realizálható haszon, főleg akkor, ha beleszámítjuk a pénzváltó hasznát is.

Igen ám, de itt lép közbe a bróker cég, aki azt mondja, hogy a tranzakció idejére kölcsönad számunkra egy bizonyos összeget, s kereskedjünk azzal. Vagyis, ha nagyobb összeggel kereskedünk egy devizapárral, s a tranzakciónk pozitív irányba billen, a hasznunk is több lesz.

A tranzakció végén pedig visszaadjuk a bróker cég kölcsönadott pénzét, s mindenki pozitív mérleggel zárja a kereskedést. Folytatás következik!

mit-lathatunk-a-metatraderben.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr906515695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása