Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Az irány meghatározása a devizapároknál!

2014. augusztus 14. - TőzsdeRobot Akadémia

Előző cikkünkben rövid áttekintést adtunk a kurzus irányának fontosságáról, most azonban a nyitást vesszük górcső alá. Sokak szerint a pontos nyitási kurzus meghatározása a legfontosabb a kereskedés során. Ez természetesen laikusként is egy teljesen logikus vélemény a devizapárok esetén, azonban jó tudni, hogy a nyitás meghatározását is pontos elemzések kell hogy megelőzzék.

Amennyiben a tréder úgy látja, hogy minden jel a nyitást igazolja, nyitnia kell, függetlenül attól, hogy épp merre halad a kurzus.

Hogy mivel lehet igazolni a nyitási pozíciót?

Természetesen indikátorokkal, amelyekről majd később beszélünk részletesebben. Fontos tehát, hogy a devizapárok esetén a nyitás pillanatában objektíven ítéljük meg az aktuális helyzetet, így az esetek többségében a kurzus mozgásával ellentétesen „tesszük meg a tétjeinket”. Vagyis, ha például a kurzus felfelé halad, nekünk még akkor kell arra „fogadnunk”, hogy lefelé fog majd haladni.

Ez természetesen egyáltalán nem egyszerű, s nem más, mint a pszichológia miatt. Kifejezetten erős idegeket igényelnek a hasonló tranzakciók, s éppen ezért kell mindenképp objektív alapokra helyezni a döntést.

Nincs ez másként a kereskedés megállításának pillanatában sem. Ezt a pontot is igazolhatjuk indikátorokkal, de a kereskedők általában a már említett támaszokat és ellenállásokat keresik, no és természetesen a trendcsatornákat.

Tehát a devizapároknál a belépés és kiszállás pillanatai kiemelt szerepet kapnak, így mindenképp érdemes alaposan áttanulmányozni őket, még mielőtt nagyobb veszteség érné a kereskedőt.

az_irany_meghatarozasa_a_devizaparoknal.jpg

tozsderobot-akademia-tozsdezz-mint-a-profik-300x250.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr416602557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása