Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Támaszok és ellenállások a devizatőzsdén

2014. augusztus 07. - TőzsdeRobot Akadémia

A devizatőzsde sok meglepetést tartogathat a kezdő kereskedők számára, ugyanakkor bizonyos technikákkal könnyedén felismerhetjük, hogy egy trend nagy valószínűséggel mely irányba mozog majd. A kurzus mozgása a laikusok számára teljesen véletlennek tűnhet, azonban különféle összefüggések láthatóak a trend alakulását illetően.

Például nagyon sokszor előfordul az, hogy a trend nem képes áttörni egy bizonyos szintet. A grafikonon csak az látható, hogy az említett szintnél a kurzus állandóan visszapattan, s ez igaz az bikás és medvés trendeknél egyaránt.

Amennyiben felül nem képes a trend legyőzni egy szintet azt ellenállásnak nevezzük, ha pedig alul, azt támasznak. Ezek a helyzetek az esetek többségében könnyedén felismerhetőek, így aki figyelmesen követi a devizatőzsde kurzusainak alakulásait, egy nap akár több tíz hasonló jelenséget megfigyelhet.

Természetesen a legfontosabb, hogy ezek a jelenségek a kereskedő hasznára váljanak, így amint egyértelmű, hogy egy támaszról, vagy ellenállásról beszélünk, be kell szállnunk a kereskedésbe.

Kérdéses azonban, hogy mikor szálljunk ki? Az egyik legjobb megoldás, ha a támaszokhoz és ellenállások mellett kialakítunk egy trendcsatornát, ami már jóval több információt árul el a kurzus alakulásáról, így azt a kellő pillanatban zárhatjuk le, s realizálhatjuk a hasznot!

A legfontosabb tehát, hogy a jó kereskedő a kezdeti jelekből következteti ki a devizatőzsde egyes kurzusainak alakulását, s így jóval nagyobb eséllyel könyvelhet el nagy hasznot a kereskedés lezárását követően.

tamaszok_es_ellenallasok_a_devizatozsden.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr436581079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása