Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Mit tegyünk, ha nyertünk a devizapárokon?

2014. július 30. - TőzsdeRobot Akadémia

Előző cikkeinkben világos képet alkottunk arról, hogy a veszteségek kezelése az egyik legfontosabb momentum a devizapárokkal való kereskedés során, s nagy odafigyelést igényel, ahogy természetesen nagy türelmet és kötélidegeket is.

Ugyanakkor a bukás nem csak a helytelen veszteségkezelés következménye lehet, hanem a nyereség helytelen visszaforgatásáé is!

Ezt szintén fontos megjegyeznie minden kezdő kereskedőnek, ugyanis a könnyen jött eufória és természetesen a pénz, egy pillanat alatt rabul ejtheti az emberi elmét, s a kezdő kereskedő ilyenkor képtelen optimális döntéseket hozni, s inkább az érzéseire hagyatkozik.

Bizonyára mindenki számára világos, hogy ez utóbbi a legveszélyesebb, s így van ez akkor is, ha egy-egy tréd túl jól sikerül. Adódhatnak ugyanis olyan pillanatok a kereskedésben, amikor egy nem várt hatás miatt a devizapárok pozitív irányba mozdulnak, méghozzá óriási sebességgel. Ilyen esetben, ha ez a kereskedő számára kedvező, s az a kellő időpontban zárja a kereskedést, tömérdeknyi pénzt kereshet, azonban ekkor kezdődnek a problémák.

A tapasztalatlanabb tréderek ilyenkor, a sikertől fellelkesülve egyre nagyobb és kockázatosabb tranzakciókat bonyolítanak le, ami akár végzetes is lehet, már ami a kereskedő számláját illeti. Fontos tehát, hogy a veszteség mellett a nyereséget is tudjuk pszichológiailag kezelni, s furcsán hangzik ugyan, de „ne igyunk előre a medve bőrére”!

Egy profi kereskedő soha nem az ösztöneiben és az érzelmeiben bízik, kizárólag a számadatokban, a devizapárok előrejelzéseiben, s természetesen a saját stratégiájában!

mit-tegyunk-ha-nyertunk-a-devizaparokon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr616559781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása