Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Érzelmek a devizatőzsdén – Összefoglaló

2014. október 25. - Putz Gábor

Ahogyan az kiderült az emberi érzések igen nagy befolyással lehetnek a kereskedésre, s az esetek többségében jelen vannak a folyamat során. Tudatosan semmiképp sem szoríthatóak vissza, ugyanakkor kordában tarthatók, s ez az, amit egy kereskedőnek elsőként meg kell tanulnia. 

. Fontos továbbá, hogy a devizatőzsde kapcsán is érvényes az a szabály, amely szerint jóval többre értékeljük a veszteségeinket, mint a nyereségeinket. Vagyis, ha veszítünk az mélyebb nyomot hagy bennünk, mintha nyernénk, még akkor is, ha kevesebbet veszítettünk, mint amennyit nyertünk. Tehát a veszteség és a nyereség egy érzelmi szinten kell legyen, s a kereskedőnek arra kell törekednie, hogy a veszteségeket hosszú távon a hasznára fordítsa. Továbbá a devizatőzsde világában kiemelt szerep jut a pénz mennyiségének. Ha például van 10 millió forintunk, s abból elveszítünk 100 ezret, nem éljük meg akkora veszteségként, mintha 1 millióból veszítettük volna el ugyanezt az összeget. Ez is hiba, méghozzá óriási hiba, ugyanis a veszteség mennyisége változatlan, csupán egyik esetben könnyebben túladunk rajta. Végül pedig, a sikeres kereskedéshez kiemelten fontos, hogy tudatában legyünk annak, hogy tökéletes biztonságérzet nincs a devizatőzsde világában. Soha nem lehetünk száz százalékosan biztosak mindenben. Ez azonban ne akadályozzon meg bennünket abban, hogy kereskedjünk. Sok tréder ugyanis a tökéletes biztonságot keresi, s eközben egy tucat jó lehetőséget hagy ki. A legfontosabb tehát az optimalizált és racionális döntések meghozatala, s mindez a kockázatok jelenlétének tudatában!

 90000.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr516831151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása