Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

RSI indikátor: ha túl sokan kereskednek a devizapárokkal

2014. augusztus 28. - TőzsdeRobot Akadémia

A már említett Stohastic indikátorhoz hasonlóan, az RSI indikátor is a lendületes változásokat figyeli, azonban ebben az esetben az árfolyam változásokra kerül a hangsúly. Nem mindegy ugyanis, hogy egy adott időintervallumban mekkora az árfolyam emelkedésének, vagy épp csökkenésének mértéke.

Ezzel az indikátorral lényegében a devizapárok kereskedésének folyamatos hangulatát végigkövethetjük, s mindezt valós időben, ami részben hátránya is az indikátornak, mivel így az általa adott jelzések nem minden esetben megbízhatóak, vagy legalábbis a kezdetekben félrevezetőek lehetnek.

Ez az indikátor egy meghatározott 100-as skálán mozog, s vannak kritikus szintjei, amelyek ebben az esetben a 70-es és 30-as szintek. Ezek a számok mérvadónak számítanak, habár sokak szerint inkább a 20-as és 80-as szinteken érdemes vizsgálódni.

Hogy mely szinteket használjuk segítségként azt mindenkinek saját belátása szerint kell eldöntenie, a rutinosabb kereskedők azonban inkább a 70-30-as szinteket preferálják.

De hogyan ismerjük fel a trendet ezzel az indikátorral?

Az indikátor megmutatja számunkra az árfolyam változásokat, s amikor a kurzus elérkezik a 70-es szinthez bátran állíthatjuk, hogy túlvásároltnak számít a piac, vagyis a fordulat nagy valószínűséggel hamarosan bekövetkezik majd.

Mindez igaz fordítva is, vagyis ha a devizapárokkal való kereskedés során az RSI indikátort a 30-as szinten látjuk, nagy valószínűséggel hamarosan felfelé ível majd a kurzus, így érdemes e szerint kereskednünk!

Következő cikkünkben is egy hasznos indikátort mutatunk be, ott azonban inkább a lendület lesz majd fontos!

rsi-indikator.png

tozsderobot-akademia-tozsdezz-mint-a-profik-300x250.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr26645359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása