Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Mi van a devizapárok változásának hátterében?

2014. július 24. - TőzsdeRobot Akadémia

Ahogyan azt már az előző cikkünkben említettük, a devizapárok változását egyértelműen a kereskedők, tehát a devizakereskedelem résztvevői irányítják, illetve befolyásolják. Persze az eladások és vásárlások nem véletlenszerűen következnek be, vagyis valaminek történnie kell a háttérben ahhoz, hogy a kereskedők eladjanak, vagy vegyenek.

Fontos megérteni azt, hogy a devizapárok változásait az emberek, vagyis a kereskedők gondolatai irányítják.

Tegyük fel, hogy Ön a TV-ben felfigyel egy olyan gazdasági hírre, amit fontosnak ítél, s úgy gondolja, hogy ez pozitívan hat majd az USD alakulására! Ilyenkor mit tesz? Természetesen dollárt vásárol, méghozzá abban a reményben, hogy az árfolyama megnő majd, s az drágán továbbadhatja.

Hogy ez bekövetkezik vagy sem, az most lényegtelen, az azonban fontos, hogy a tranzakció egy hírre alapozott gondolata alapján született meg, vagyis megpróbálta megjósolni, hogy mi történik majd a devizapárokkal.

Hasonló gondolatmenetek zajlanak le a legprofibb kereskedők fejében is nap mint nap, s lényegében ezek a gondolatok mozgatják a piacot. A jó kereskedő egyik ismérve pedig éppen az, hogy kitalálja ezeket a gondolatokat. Vagyis nem az számít, hogy az adott ország gazdasági helyzete éppen milyen, hanem az, hogy ha változás következik be, arra a tréderek hogyan fognak majd reagálni.

Eladják az adott devizát, vagy épp veszik majd? Ha tehát a devizapárokkal való kereskedelem legfontosabb titkait szeretnénk megtalálni azt a kereskedők fejében kell keressük!

mi-all-a-devizaparok-valtozasainak-hattereben.jpg

tozsderobot-akademia-tozsdezz-mint-a-profik-300x250.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr266539669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása