Tőzsdézz, mint a profik...

Tőzsderobot Akadémia

Tőzsderobot Akadémia

Mi mozgatja a devizatőzsdét?

2014. július 23. - TőzsdeRobot Akadémia

Nagy valószínűséggel már Önben is felmerült a kérdés, hogy valójában mitől változnak az árfolyamok, s miért lehet az, hogy az egyik percben még alacsony, egy másikban pedig magas, mondjuk a forint ára.

Alapvető logika szerint azt mondhatnánk, hogy a gazdaság változásai vannak hatással a devizatőzsdére, s így az árfolyamok változására, de némi gondolkodás után könnyedén rájöhetünk arra, hogy ez nem másodperces, vagy perces időintervallumokban történik.

Egyszóval valami más is kell legyen, s ez nem más, mint a jól ismert kereslet és természetesen a hozzá szorosan kapcsolódó kínálat, ami végigkíséri a kereskedők életét a devizatőzsdén is. Arról van tehát szó, hogy a devizatőzsde változásait a kereskedők befolyásolják, s itt ne csak a pár százezer, vagy millió forinttal kereskedő magánszemélyekre gondoljunk, hanem a bankokra is, akik egy-egy ügyletet több millió euróval, vagy épp dollárral bonyolítanak le.

Tehát, amikor azt látjuk, hogy például az USD árfolyama növekedni kezd, azt jelenti, hogy bizonyos emberek és intézmények nagyon sok dollárt vásároltak, s ezzel felemelték az árfolyamot.

Igen ám, de ezzel még nem ért véget az árfolyam emelkedés, ugyanis ezt látva, egyre több kereskedő szeretne dollárt venni, így az árfolyam rohamosan növekszik, mindaddig, míg el nem érkezik egy természetes csúcspontra, ahonnan egyfajta korrekció történik.

Az árfolyam ilyenkor korrigál, s visszatér a megszokott mederbe. Jól látható tehát, hogy a devizatőzsdét és az árfolyamokat a kereskedők irányítják, s hogy pontosan miért is szeretnének az adott pillanatban venni, vagy eladni, arról következő cikkünkben olvashat részletesebben!

mi-mozgatja-a-devizatozsdet.jpg

tozsderobot-akademia-tozsdezz-mint-a-profik-300x250.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsderobotakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr116536763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása